Škoricové rolky s polevou
16
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
60
ml
teplá voda
180
ml
teplé mlieko
1
ks
vajce
60
g
rozpustené maslo
50
g
cukor
1/2
KL
soľ
450
g
hladká múka
8
g
sušené droždie
Plnka:
60
g
rozpustené maslo
25
g
mletá škorica
80
g
cukor
Ostatné:
trochu
mlieko na potretie
200
g
sladené kondenzované mlieko
postup
1.
V miske zmiešame vodu, mlieko, vajíčko, rozpustené maslo a droždie. V druhej miske zmiešame múku so soľou a prilejeme mokrú zmes. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do misky vymastenej olejom, prikryjeme a necháme aspoň hodinu kysnúť.
2.
Potom cesto rozvaľkáme na veľký obdĺžnik, potrieme ho rozpusteným maslom, posypeme cukrom a mletou škoricou. Cesto zvinieme a nakrájame na cca 3 cm kolieska. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme mliekom a necháme 30 minút kysnúť.
3.
Pečieme pri teplote 225°C prvých 5 minút, potom teplotu stiahneme na 200°C a pečieme ešte 20 minút. Upečené škoricové rolky polejeme kondenzovaným mliekom a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.