Pridať recept

FOTORECEPT: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou

Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

225 g
špaldová múka
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
150 g
cukor
250 g
banán
80 g
datle
150 g
maslo
2 PL
med
1 KL
vanilkový extrakt
4 ks
vajce
ks
ríbezľový džem
ks
šľahačka na ozdobenie

poleva

220 g
cukor
80 ml
voda
80 g
smotana na šľahanie
2 PL
tmavý rum

postup

1.
Múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Vajcia rozmiešame metličkou a pridáme odkôstkované a nasekané čerstvé datle spolu s popučenými banánmi.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Pridáme maslo a múku zmiešanú s cukrom a kypriacim práškom. Túto zmes vylejeme do silikónovej formy s priemerom 20 cm a pečieme pri teplote 140 stupňov 65 minút. Po upečení nechajte 10 minút vychladiť vo forme a potom cesto vyklopte.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Zatiaľ čo sa bude piecť korpus, urobíme si polevu. Do hrnca dáme cukor a 80 ml vody a na jemnom plameni za stáleho miešania zahrievame, až sa cukor rozpustí. Privedieme k varu a potom bez miešania jemne karamelizujeme 9-10 minúť (získame svetlý karamel).
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Hrniec s karamelom dajte preč zo sporáka a opatrne vlejte smotanu na šľahanie (ktorá musí byť izbovej teploty) a rum.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Potom vráťte naspäť na sporák a miešajte kým sa karamel rozpustí. Nechajte vychladiť.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Upečený korpus potrieme džemom (ja som použila ríbezľový) a potrela vrch šľahačkou.
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Na úplný záver polejeme celý vrch vychladnutou polevou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Fotorecept: Banánovo- datľový koláč s rumovou polevou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Banány
Od zelených až po prezreté, využijete všetky! Skúste tento trik a banán zázračne dozrie pred očami, toto je to, čo musíte urobiť!
Ako zužitkovať banány v každej fáze zrenia? Čo robiť, aby nesčerneli a ako urýchliť ich dozretie? A tušíte,...
Banánový zákusok s mascarpone krémom
Rodinný zákusok s banánom a mascarpone krémom - najlepší hrnčekový dezert, VIDEORECEPT
Vynikajúci banánový zákusok s jemným krémom chutí dokonale.
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí
Tušili ste, že šúpete banány celý život nesprávne? Toto sú 3 najčastejšie chyby, ktoré robí pri konzumácii banánov každý z nás
Banán je jedným z najobľúbenejších druhov ovocia. Dnes sa dozviete, aké chyby robíme pri konzumácii tohto žltého ovocia.
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Akú farbu banánu si vybrať? Nie sú to žlté!
Pri kúpe banánov sa môžeme stretnúť s rôznymi farbami. Od zelených, cez žlté až po tie s hnedými škvrnami...
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Žlté alebo zelené - ktoré banány sú najzdravšie?
Máte radi banány? Ak áno, tak bravo, sú mimoriadne zdravým ovocím. Zamysleli ste sa však niekedy nad tým, či...