Čokoládová torta s karamelovým krémom
12
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
kvalitná horká čokoláda
100
g
maslo
100
g
cukor
3
ks
vajce
50
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Krém:
1
konzerva
karamelové salko
250
g
maslo
Karamelová poleva:
150
g
kryštálový cukor
65
ml
voda
1
hrnček
smotana na šľahanie
postup
1.
V recepte je uvedené množstvo na jeden korpus. Môžete upiecť tri korpusy samostatne, alebo všetky suroviny vynásobiť tromi, upiecť jeden veľký korpus a potom ho nakrájať na tri pláty.
2.
Čokoládu rozlámeme a rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou a nakoniec aj čokoládový krém. Vymiešame hladké cesto, ktorým naplníme formu vystlanú papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 160°C cca 30 minút. Toto platí pri troch korpusoch pečených pri jednom, pri jednom veľkom sa doba pečenia predlžuje, odporúčame plech zakryť alobalom.
3.
Upečené korpusy alebo korpus necháme vychladnúť a vyklopíme ich z formy. Medzitým si vyšľaháme maslo do peny a prilejeme k nemu karamelové Salko. To môžeme buď kúpiť alebo normálne Salko dve hodiny povariť pod vodou.
4.
Krémom potrieme korpusy a uložíme ich na seba. Vo vode rozpustíme cukor, keď zmes začne meniť farbu na hnedú, začneme ju miešať a keď je úplne karamelová, odstavíme ju a vmiešame smotanu. Karamelovú omáčku premiešame, vrátime naspäť na oheň a miešame, dokým nebude úplne hladká. Necháme ju trošku vychladnúť a prelejeme ňou celú tortu.
5.
Hotovú tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.