Karamelové veterníky
30
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
ml
voda
125
ml
olej
1
štipka
soľ
250
g
hladká múka
6
ks
vajce
Krém:
1
konzerva
karamelové salko
500
g
maslo
Karamelová poleva:
125
g
cukor
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. V hrnci privedieme k varu vodu, olej, soľ a múku. Miešame, dokým sa nám nevytvorí z cesta guľa a na dne hrnca neostane vrstva cesta. Hrniec odstavíme a necháme trošku cesto vychladnúť. Po jednom vmiešame vajíčka vymiešame hladké cesto.
2.
Cestom naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame veterníčky. Pečieme v rúre asi 30 minút, počas pečenia rúru neotvárame.
3.
Upečené veterníky hneď rozkrojíme a necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme maslo s karamelovým salkom na karamelovú plnku, ktorou naplníme veterníky.
4.
Do panvice nasypeme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Opatrne prilejeme šľahačku, ktorú rozmiešame a vymiešame hladký karamel. Necháme ho trošku vychladnúť a potom ním oblejeme veterníky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.