Dvojfarebný čokoládový cheesecake
10
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
BeBe keksy tmavé
60
g
maslo
3
PL
mlieko
250
g
ricotta
300
g
kyslá pochúťková smotana
250
g
syr Philadelphia
3
ks
vajce
100
g
kupicový cukor
200
g
kvalitná horká čokoláda
200
g
biela čokoláda
postup
1.
Tortovú formu vymastíme maslom a na dno dáme papier na pečenie. Keksy rozmixujeme ideálne s maslom a mliekom. Natlačíme ich na dno formy. Pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.
2.
V miske zmiešame syr Philadelphia, Ricottu a kyslú smotanu. Po jednom pridávame vajíčka a máme takmer hotovo. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokolády každú zvlášť a primiešame ich do polovičky zmesi tak, aby nám vznikla jedna biela a druhá tmavá vrstva.
3.
Predpečený korpus necháme vychladnúť. Nalejeme naň opatrne najskôr bielu, potom tmavú vrstvu (poradie je v podstate jedno) a teplotu v rúre znížime na 160°C. Pečieme ešte 30 minút. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a odložíme ho stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.