Kysnutý snehový koláčik
8
porcií
180
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
2
PL
krupicový cukor
1
štipka
soľ
20
g
čerstvé droždie
120
ml
mlieko
65
g
zmäknuté maslo
1
ks
vajce
Plnka:
2
ks
vaječný bielok
50
g
cukor
podľa chuti
mleté oriešky, marcipán, karamel, čokoláda, sušené ovocie
postup
1.
Mlieko ohrejeme, pridáme cukor, droždie a lyžicu múky. Všetko zamiešame a kvások necháme 10 minút pracovať. Potom ho pridáme k múke, soli, maslu a vajíčku. Spracujeme hladké a elastické cesto, ktoré uložíme do olejom vymastenej misky, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.
2.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát a potrieme snehom z bielkov a cukru. Naň nastrúhame marcipán s kúskami čokolády a mletými mandľami. Cesto zvinieme a uložíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie. Prikryjeme ho a necháme opäť hodinu kysnúť.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.