Muffiny s ovsenými vločkami a makom
24
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
ovsené vločky
125
g
Celozrnná múka pohánková
5
dkg
vlašské orechy
2
PL
mak mletý
1
ks
vajce
1
ČL
prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
1/2
ČL
soda bicarbona
2
ks
jablko
80
ml
olej olivový
2
dl
Mlieko sojové
1
ks
banán
4
PL
med
125
g
Tvaroh mixovaný
3
PL
džem
postup
Zdravé a chutné muffiny s ovsenými vločkami a makom na akúkoľvek príležitosť
1.
Zomletý mak namočíme do sojového mlieka, pridáme vajce, olej, med a metličkou zľahka vyšľaháme. Nakoniec zamiešame nastrúhané jablká a banán.
2.
Do pohánkovej múky pridáme nahrubo zomleté ovsené vločky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a nadrobno nasekané orechy.
3.
Do múčnej zmesi nakoniec pridáme mokrú zmes, t.j. vyšľahaný mak s ovocím a dobre premiešame.
4.
Lyžicou vkladáme do košíčkov malé kôpky, ozdobíme osladeným mixovaným tvarohom a džemom a pečieme pri teplote 175 st. cca 25 minút. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
borencek
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.