Černicová mramorová bábovka
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
černice
2
PL
kryštálový cukor
250
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
150
ml
grécky jogurt
6
PL
slnečnicový olej
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
1
balíček
čokoládová poleva
postup
1.
Černice umyjeme, osušíme a rozmixujeme s cukrom. Pyré odložíme nabok.
2.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, jogurt a vanilkový extrakt. Ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a soľou.
3.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a naplníme cestom. Krúživými pohybmi nalievame černicové pyré tak, aby nám vznikol mramorový vzor. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 55 minút.
4.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť a podľa chuti ju môžeme preliať čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.