FOTORECEPT: Špaldová višňová bublanina s vanilkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
cukor
100
g
maslo
5
ks
vajce
150
g
špaldová hladká múka
1
ks
vanilkový lusk
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
700
g
višne
ks
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Polovicu cukru dáme do misy a vyšľaháme s maslom.
2.
Pridáme žĺtka a opäť šľaháme (bielka oddelíme a s druhou polovicou cukru ich osobitne vyšľaháme do tuha).
3.
Vanilkový lusk narežeme pozdĺžne a vyškrabeme vnútro.Dáme ho do misy.
4.
Pridáme vyšľahané bielka s cukrom.
5.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a už len ručne premiešame.
6.
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a urovnáme. Na vrch poukladáme odkôstkované višne.
7.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov, približne 35 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.