Tofu so šampiňónmi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
biele tofu
2
PL
olivový olej
2
zväzky
jarná cibuľka
1
ks
cibuľa
1
konzerva
šampiňóny
2
KL
vegeta
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2
PL
kukuričný škrob
1
vetvička
rozmarín
Marináda:
3
PL
sójová omáčka
1
PL
olej
5
strúčikov
cesnaku
1
KL
pizzové korenie
postup
1.
Najskôr si pripravíme marinádu zmiešaním všetkých surovín. Do marinády dáme na kocky nakrájané tofu a odložíme ho aspoň na 30 minút do chladničky.
2.
Do hrnca dáme 2 lyžice oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a všetko opražíme. Podlejeme malým množstvom vody a podusíme.
3.
Vmiešame tofu aj s marinádou, šampiňóny bez nálevu a zmes stále dusíme. Dochutíme ju soľou, korením, vegetou a pridáme aj vetvičku rozmarínu.
4.
Nakoniec primiešame kukuričný škrob rozmiešaný v lyžici vody a všetko ešte veľmi krátko povaríme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.