Pridať recept

Jablková torta so šľahačkou

10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
90 g
kryštálový cukor
3 PL
olej
70 g
hladká múka
20 g
kakao
1 štipka
soľ

Plnka z jabĺk:

800 g
jablko
100 g
kryštálový cukor
300 ml
voda
2 balíčky
vanilkový puding

Mascarpone krém:

250 g
syr Mascarpone
2 PL
práškový cukor
6 PL
vaječný likér
250 ml
smotana na šľahanie

Ostatné:

podľa chuti
mletá škorica, kakao, jablko na ozdobu

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a šľaháme kým pena nie je lesklá a nezanecháme stopy po metličkách. Pridáme žĺtka, olej a ručne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
 
2.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníky a nakrájame ich na menšie kocky. Pridáme k nim cukor, 1/3 vody a dusíme ich domäkka. Pudingové prášky rozmiešame v zvyšnej vode a primiešame ich do jablkovej zmesi. Krátko ju povaríme a odstavíme. Mierne vychladnutú jablkovú zmes navrstvíme na korpus.
3.
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vaječný koňak a nakoniec vyšľahanú smotanu. Plnku natrieme na jablkovú zmes a tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
4.
Môžeme ju ozdobiť jablkom, kakaom, škoricou, prípadne ešte šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať