Pridať recept

Terina s údeným lososom

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
údený losos
1 zväzok
jarná cibuľka
300 g
syr Philadelphia
1 téglik
kyslá pochúťková smotana
4
želatína
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
100 ml
nálev zo sladkokyslých uhoriek

postup

1.
Formu na terinu vyložíme fóliou a plátkami lososa, tak, aby prečnievali a mohli sme nimi ešte terinu zakryť.
 
2.
Syr premiešame so smotanou. Dochutíme ho soľou, korením a nasekanou jarnou cibuľkou. Želatínu namočíme do studenej vody, potom ju vyžmýkame a dáme do sladkokyslého uhorkového nálevu, ktorý zohrejeme tak, aby bol teplý. Miešame, kým sa želatína nerozpustí.
3.
Trošku krému rozmiešame v želatíne a postupne ju zašľaháme do krému. Krém vylejeme na lososa, tým prekryjeme krém. Terinu prikryjeme fóliou, uložíme stuhnúť na minimálne 3 hodiny do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Výborný grécky šalát, VIDEORECEPT
Výborný grécky šalát - jednoduchý recept na grilovačku, hotový ihneď (VIDEORECEPT)
Pripravte si skvelý grécky šalát, ktorý navodí tú pravú atmosféru.
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...