Šalát z pečenej zeleniny
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cvikla
1/2
ks
tekvica hokkaido
2
PL
olivový olej
1
PL
balzamikový ocot
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
5
strúčikov
cesnaku
3
ks
červená cibuľa
1
hrsť
rukola
1
ks
syr Feta
postup
1.
Cviklu aj tekvicu uvaríme osobitne do polomäkka. Scedíme ich a uložíme do zapekacej misy. V miske zmiešame olej, balzamikový ocot, soľ a korenie. Touto marinádou prelejeme zeleninu, pridáme na štvrtky nakrájanú cibuľu a cesnak so šupkou.
2.
Zeleninu prikryjeme alobalom, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme cca 20 minút. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte 10 minút.
3.
Zeleninu necháme mierne vychladnúť a podávame ju s rukolou a rozmrveným syrom Feta ako šalát.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.