Baklažán plnený syrom a olivami
2
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
1
PL
olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
KL
citrónová šťava
1
balíček
syr Feta
1
hrsť
čierne olivy
1
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Baklažán umyjeme, osušíme a rozkrojíme napoly. Urobíme doňho zárezy, ale dávame pozor, aby sme neprerezali aj šupku. Dochutíme ho soľou a otočíme ho na papierovú utierku rezmi dolu.
2.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Baklažán potrieme olejom a vložíme na 15 minút do rúry. Potom ho posypeme Fetou, olivami a vložíme ešte na 10 minút zapiecť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.