Pridať recept

Široké rezance s hubami

ingrediencie

500 g
šampiňóny
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
štipiek
soľ
400 g
široké rezance
2 PL
maslo
2 KL
mletá maďarská pálivá paprika
250 ml
zeleninový vývar
125 g
kyslá smotana
2 PL
citrónová šťava
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Šampiňóny dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vo veľkom hrnci dáme variť zhruba 3 litre vody so štipkou soli a rezance uvaríme al dente podľa návodu na obale.
 
2.
Na veľkej panvici rozpustíme maslo a pokrájanú cibuľu na ňom opražíme dosklovita. Pridáme cesnak, premiešame a pridáme šampiňóny. Smažíme na stredne silnom ohni zhruba 5 minút. Okoreníme mletou paprikou.
3.
Podlejeme zeleninovým vývarom a omáčku necháme na silnom ohni zhustnúť na polovičné množstvo. Zjemníme kyslou smotanou, osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.
4.
Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polovicu primiešame do hubovej omáčky. Rezance scedíme, necháme odkvapkať a upravíme na nahriate taniere. Prelejeme ich omáčkou a podávame posypané petržlenom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu, ale lepší nebude. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...
Recept na kolagénový vývar
Najpodceňovanejšia superpotravina. Používali ju už naše prababičky
Skrášľuje, posilňuje telo a výborne chutí. Pri pravidelnej konzumácii zlepšuje imunitu a má pozitívny vplyv...