Pridať recept

Parené buchty starej mamy

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
droždie
400 ml
mlieko
30 g
kryštálový cukor
trochu
soľ
1 pohár
lekvár
práškový cukor
kakao
maslo

postup

Overený recept na fantastické parené buchtičky, ktoré vždy vyjdu. 

1.

Z teplého mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások. Do kvásku pridáme múku a štipku soli. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

 
2.

Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto asi na hrúbku 1 cm. Pokrájame na rovnomerné štvorčeky. Na každý štvorček dáme lyžičku lekváru, ktorý zabalíme do cesta tak, aby vznikla buchta. Necháme prikryté ešte chvíľu podkysnúť.

3.

Buchty paríme asi 10 minút. 

4.

Keď sú hotové, polejeme ich rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom a kakaom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Rapi
18.1.2023 08:17 | |
+19 -28
Recept je podla mna super.Len tolko,ze ja dávam 300ml mlieka,nie 400 ml .
Anonymný nick
26.1.2021 12:38 | |
+148 -72
Caute nepisem recenzie, ale sem som musel. Som vyuceny v obore a vzdy si pozeram recepty a skusam. Recept super treba dat mlieka tak ako je. Ked date menej budu ako beton. Len ho musite vediet aj vymiesit. Miesi sa dovtedy, kym sa neprestane lepit na steny. Niekomu to trva dlhsie niekomu kratsie. Mne to trvalo asi 10 min. Ja osobne som dal menej cukru.
Anonymný nick
25.7.2020 10:40 | |
+101 -116
Tento recept je super presne tak aj moja mamina robievala aj ja tak robím a krásne vždy vykisne namiesto mlieka dávam vodu a na 1kg múky 4dcl vody postupne.super
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Chuty na pare
Parené buchty 15x inak: Krehké a krásne nadýchané ako vatička, zbierka najlepších rodinných receptov!
Výborné recepty na domáce parené buchty, ktoré sa hodia na piatkový bezmäsitý obed, ale aj ako sladká bodka...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...