Čokoládová nepečená torta s tofu
12
porcií
510
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
cereálne keksy
250
g
čokoláda na varenie
360
g
biele tofu Lunter
150
g
hnedý cukor
3
KL
olej
postup
Chutná, ľahká a zdravšia "mňamka", ktorú dokáže pripraviť každý.
1.
Rozdrvte cereálne keksy na malé kúsky (dajte ich napríklad do mikroténového sáčku a rozdrvte ich tĺčikom), zmiešajte s olejom a rovnomerne nimi vyplňte tortovú formu. Nezabudnite vytvarovať aj okraj, aby ste mali do čoho vložiť náplň.
2.
Náplň je mix čokolády, tofu a hnedého cukru. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, tofu rozmixujte v mixéri a zmiešajte dokopy s hnedým cukrom.
3.
Pripravenú náplň rozotrite na podklad z keksov a dajte na 8 hodín do chladničky stuhnúť.
4.
Po vybratí z chladničky ozdobte tortu roztopenou čokoládou a drobným ovocím. Polevu nemusíte rozotierať ako na klasických tortách dohladka – kombinácia ležérnosti a kontrastného ovocia jej dodajú čaro vidieka.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.