Pečená kačica na čiernom pive
5
porcií
140
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačica
podľa chuti
soľ
1
kocka
drvená raca
200
ml
čierne pivo
1
PL
med
1
PL
sójová omáčka
postup
1.
Kačicu umyjeme, osušíme, dochutíme soľou aj rascou zvnútra i zvonku. Odložíme ju na noc do chladničky.
2.
Na druhý deň ju vložíme do hlbšieho pekáča, podlejeme ju čiernym pivom a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Asi po hodine ju obrátime na druhú stranu a počas pečenia ju prelievame výpekom.
3.
Približne po 90 minútach, keď je takmer mäkká, ju potrieme medom rozmiešaným so sójovou omáčkou. Dopečieme ju a pred podávaním necháme 10 minút odstáť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.