Pečená šunka s ananásom
8
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
kg
plzenská pečená šunka
50
ml
koňak
100
ml
javorový sirup
200
g
trstinový cukor
100
ml
ananásová šťava
1
PL
dijonská horčica
1
ks
ananás
20
ks
klinčeky
postup
1.
Šunku dáme do vhodnej nádoby na pečenie kožou nahor. Zakryjeme ju alobalom a v rúre vyhriatej na 160°C pečieme cca 50-60 minút.
2.
Do hrnca nalejeme koňak, sirup, ananásovú šťavu, pridáme horčicu a cukor. Na miernom ohni za stáleho miešania za 15 minút uvaríme glazúru.
3.
Šunku vyberieme z rúry, kožu narežeme, potrieme 1/4 glazúry, obložíme kúskami ananásu, ktoré pripevníme klinčekmi. Už šunku nezakryjeme, vložíme ju do rúry a za občasného potierania zvyšnou glazúrou ju pečieme ešte 30 minút pri teplote 200°C.
4.
Upečenú šunku necháme odstáť a podávame ju so zvyšnou glazúrou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.