Pridať recept

Krehké zemiakové pagáčiky

ingrediencie

1000 g
polohrubá múka
3 KL
soľ
1 ks
kyslá pochúťková smotana
1 ks
palmarín
3 ks
uvarené zemiaky
2 ks
vajce
1 kocka
droždie

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme odpočinúť 30 minút.
 
2.
Cesto rozvaľkáme na doske a nastrúhame naň zmäknutý Palmarín. Cesto poskladáme a necháme odpočinúť ďalších 30 minút.
3.
Cesto potom zase rozvaľkáme a nastrúhame naň 3 uvarené zemiaky a opäť ho poskladáme a necháme odpočinúť 30 minúť.
4.
Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme dozlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
gabika890
23.3.2013 08:26 | |
+11 -0
Skúšam tento recept, ale nedá sa to dobre zmiesiť bez pridania mlieka. Neuvádzate aké husté má byť cesto. Viem, že po nastrúhaní palmarínu a hlavne zemiakov cesto zredne. Gabriela
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...