Krehké zemiakové pagáčiky
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1000
g
polohrubá múka
3
KL
soľ
1
ks
kyslá pochúťková smotana
1
ks
palmarín
3
ks
uvarené zemiaky
2
ks
vajce
1
kocka
droždie
postup
1.
Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme odpočinúť 30 minút.
2.
Cesto rozvaľkáme na doske a nastrúhame naň zmäknutý Palmarín. Cesto poskladáme a necháme odpočinúť ďalších 30 minút.
3.
Cesto potom zase rozvaľkáme a nastrúhame naň 3 uvarené zemiaky a opäť ho poskladáme a necháme odpočinúť 30 minúť.
4.
Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme dozlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.