Lokše
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky v šupke
400
g
hladká múka
podľa chuti
soľ
trochu
masť
postup
Zemiaky ošúpeme a ešte za tepla prelisujeme alebo postrúhame. Pridáme múku a osolíme. Cesto sformujeme do valca a pokrájame na kolieska (má ich byť približne 20). Na pomúčenej doske kolieska postupne rozvaľkáme na tenké placky. Pečieme ich na horúcej platni alebo teflónovej panvici. Lokše z obidvoch strán potrieme maslom alebo masťou. Môžeme ich plniť bryndzou, makom alebo lekvárom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.