Plnené medové rezy
35
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
palmarín
160
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
2
PL
med
1
KL
sóda bikarbóna
1/2
KL
mletá škorica
250
g
polohrubá múka
250
g
hladká múka špeciál
Plnka
500
ml
mlieko
1,5
balíčky
puding zlatý klas
1
PL
um
250
g
práškový cukor
250
g
maslo
100
g
čokoládová poleva
postup
1.
Cesto: v kotlíku nad parou miešame do zhustnutia, asi 15 minút cukor, palmarín, vajcia, med, sódu bicarbónu, škoricu. Ešte do teplej zmesi pridáme polohrubú múku a zmiesime s hladkou múkou. Cesto rozdelíme na 4 časti a postupne pečieme na vymastenom a múkou vysypanom opaku plechu, asi 5 minút. Necháme vychladnúť. Cesto je tvrdé, ale keď sa natrie plnkou do druhého dňa zmäkne.
2.
Plnka: mlieko uvaríme so zlatým klasom na hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding a um. Plnku si rozdelíme na 3 časti.
3.
Tri pláty natrieme plnkou, tenkou vrstvou natrieme aj vrchný plát. Zaťažíme asi na 2 hodiny, necháme postáť do druhého dňa. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Pokrájame na úhľadné rezy až po zmäknutí na druhý deň. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.