Pridať recept

Pestrý cestovinový šalát

ingrediencie

250 g
cestoviny
4 PL
olivový olej
250 g
zelená špargľa
250 g
cherry paradajky

Na polevu

150 g
syr Rokfort
2 PL
horčica
3 PL
vínny ocot
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie biele mleté

postup

1.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, opláchneme ich studenou vodou a polejeme olivovým olejom. Špargľu nad parou udusíme domäkka a spolu s koktailovými paradajkami pridáme k cestovinám. Necháme úplne vychladnúť.
 
2.
Suroviny na polevu vložíme do mixéra a rozmixujeme. So soľou narábame opatrne, lebo aj rokfort je slaný. Hotovú polevu jemne zmiešame so špargľovými cestovinami a do podávania schladíme. V horúci letný deň môžeme tento šalát podávať ako hlavné jedlo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...