FOTORECEPT: Jadran torta
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
60
g
práškový cukor
60
g
hladká múka
20
g
kakao
2
PL
olej
Krém 1
200
ml
mlieko
100
g
kryštálový cukor
20
g
maizena
3
ks
vajce
50
g
mleté opražené lieskové orechy
150
g
maslo
Krém 2
300
ml
šľahačka
30
g
práškový cukor
1
balíček
stužovač šľahačky
postup
1.
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne primiešame 30 g práškového cukru. Žĺtky a 30 g práškového cukru vymiešame dopenista, primiešame olej, spojíme so snehom a pridáme preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 C asi 30 minút.
2.
Cukor, mlieko, maizenu a 3 žĺtky rozmiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hneď odstavíme a kašu za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu pridáme k zmäknutému maslu a dohladka vyšľaháme. Nakoniec pridáme oriešky ktoré sme opražili na suchej panvici (majú potom výraznejšiiu chuť a vôňu).
4.
Smotanu na šľahanie s cukrom ušľaháme dotuha (ak použijete stužovač lepšie drží).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.