FOTORECEPT: Rýchly špaldový chlieb
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
šálky
teplá voda
1
KL
sušené droždie
1
PL
cukor
5,5
šálok
celozrnná špaldová múka
1
PL
ocot
1
KL
soľ
1
PL
olivový olej
1
hrsť
slnečnicové semienko
1
hrsť
tekvicové semienka
postup
1.
Do väčšej misky nalejeme teplú vodu, prisypeme cukor s droždím a necháme 10 minút postáť. Keď sa začnú na povrchu vody tvoriť bublinky, kvasnice začali pracovať a môžeme sa pustiť do práce.
2.
Pomaly prisypeme k tekutej zmesi 2 šálky múky a vareškou premiešame. Potom pridáme ocot, soľ a olej. Znovu prisypeme ďalšie 2 šálky múky a poriadne zmes vareškou vymiešame. Nakoniec prisypeme 1,5 šálky múky. Do cesta primiešame slnečnicové semienka, potom misku prikryjeme a necháme cesto kysnúť na teplom mieste cca hodinu.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme do dvoch foriem (vymazané olejom) a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Pred pečením vrch posypeme tekvicovými jadierkami.
4.
Chlebíky pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.