Smotanový koláč s čerešňami
8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
200
g
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
100
g
tvaroh
50
g
cukor
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
3
PL
mlieko
3
PL
olej
Krém:
3
ks
vajce
100
ml
smotana na šľahanie
250
g
jemný tvaroh
1
balíček
vanilkový puding
3
PL
cukor
2
PL
práškový cukor
800
g
čerešne
1
hrsť
mandľové lupienky
postup
1.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a soľou. Pridáme tvaroh, cukor, vajíčko, mlieko a olej. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto vytiahneme cca 2 cm cez okraje.
2.
Uložíme naň vykôstkované čerešne. V miske zmiešame vajíčka, smotanu, tvaroh, puding a cukor. Krémom zalejeme čerešne, vrch posypeme mandľovými lupienkami a koláč vložíme do rúry. Pečieme ho v rúre vyhriatej na 180°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.