Pikantná šošovicová polievka s mrkvou
5
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
červená šošovica
600
g
mrkva
1
liter
zeleninový vývar
130
ml
plnotučné mlieko
2
PL
celá rasca
4
PL
olivový olej
1
štipka
drvené čili papričky
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Vo veľkom hrnci rozpálime olej a krátko na ňom opečieme celú rascu a rozdrvené čili papričky. Keď korenie začne uvoľňovať arómu, lyžicou vyberieme z neho polovicu a odložíme ho nabok.
2.
Ak je potrebné, do hrnca prilejeme ešte trošku oleja, pridáme nastrúhanú mrkvu, šošovicu, horúci zeleninový vývar a mlieko. Polievku privedieme k varu a potom na miernom ohni varíme 15 minút. Dochutíme ju soľou, korením a rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Podávame ozdobené zvyškom korenín.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.