Soté stroganov
7
porcií
36
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzia sviečkovica
30
g
maslo
1
PL
olej
8
ks
cibuľa
300
g
šampiňóny
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
300
g
kyslá pochúťková smotana
trochu
petržlenová vňať alebo kôpor na ozdobu
postup
1.
Vo veľkej panvici rozpálime olej a maslo. Keď začne peniť, pridáme na pásiky nakrájané mäso a 5 minút ho opekáme dohneda. Dierkovanou naberačkou mäso z panvice vyberieme.
2.
Do panvice nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, na pásiky nakrájané šampiňóny a zmes opäť 5 minút pražíme domäkka. Pridáme mäso, zmes dochutíme soľou a korením. Zalejeme kyslou smotanou a zľahka prehrejeme.
3.
Podávame s ryžou alebo hrubými rezancami ozdobené petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.