Kysnutý koláč s lesným ovocím
8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Kvások:
30
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
1
KL
hladká múka
100
ml
vlažné mlieko
Cesto:
200
g
polohrubá múka
150
g
hladká múka
50
g
kryštálový cukor
1/2
KL
soľ
100
g
rozpustené maslo
2
ks
žĺtok
100
ml
mlieko
Obloha:
500
g
lesné ovocie
100
g
hnedý cukor
2
balíčky
škoricový cukor
postup
1.
Z droždia, cukru, múky a vlažného mlieka pripravíme kvások. V miske zatiaľ zmiešame obe múky, kryštálový cukor, soľ, rozpustené maslo, žĺtky rozmiešané v mlieku a nakoniec vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme nakysnúť.
2.
Rúru dáme vyhriať na 175°C. Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. Plech potrieme olejom, 3/4 cesta rozotrieme na plech. Posypeme ho ovocím, hnedým a škoricovým cukrom. Zo zvyšného cesta rukami vytvarujeme valčeky a uložíme ich na povrch.
3.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 25 minút do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.