Orechové rožky
40
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
múka hladká
2
ks
žltka
7
dkg
cukor práškový
14
dkg
Hera
2
dl
mlieko
1
balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1
ČL
cukor kryštálový
250
g
orechy vlašské
100
g
maslo
120
g
cukor kryštálový
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
ks
vajce na potretie
postup
Tento recept na orechové rožky pochádza od našej babičky. Rožteky sú chutné a tí, čo majú radi vlašské orechy si prídu na svoje. Plnka je pripravená iba z orechov a teda je v nej aj kus zdravia.
1.
Z vlažného mlieka, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások, ktorý pridáme do masy zo zmiešaných ingrediencií - múky, žltok, práškového cukru a HERY. Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť pod utierkou cca 2 hodiny.
2.
Keď vykysne, rozdelíme ho na 5 kusov, každý vyvaľkáme do kruhu. Každý kruh rozdelíme radlíkom na 8 dielov. Na ne ukladáme vopred pripravené valčeky z orechovej plnky, ktorú pripravíme krátkym osmažením zomletých orechov, masla, mlieka, práškového a vanilkového cukru.
3.
Zvinieme do tvaru rožtekov koncom dolu a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
borencek
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.