Pridať recept

Tvarohové knedličky s kyslou smotanou a ovocím

Tvarohové knedličky s kyslou smotanou a ovocím
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

25 g
maslo
20 g
práškový cukor
400 g
tvaroh
50 g
strúhanka
1 ks
vajce
1,5 dl
mlieko
podľa chuti
kyslá smotana, ovocie, voda, soľ, citrónová kôra, žemľa

postup

1.
Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkom. Žemľu namočíme poriadne v mlieku, vytlačíme a primiešame k žĺtkom. Potom pridáme tvaroh, strúhanku, sneh z bielkov, soľ a postrúhanú kôru. Všetko premiešame a na lopári so strúhankou formujeme malé knedličky.
 
2.
Uvarené knedličky polejeme smotanou a posypeme ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tvarohové knedličky (guľky) s čerešňami
Tvarohové knedličky (guľky) s čerešňami: Božská chuť a blesková príprava, takto sa vždy podaria! VIDEORECEPT
Bleskové a jednoznačne najlepšie! Tieto sladké tvarohové knedličky máte hotové za 15 minút.
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: