Karamelový marhuľový koláč, FOTORECEPT
stredná
náročnosť
ingrediencie
160
g
kryštálový cukor
200
ml
voda
6
ks
vajce
130
g
cukor práškový
130
ml
olej
380
g
špaldová hladká múka
5
PL
kakao
1,5
balíčky
kypriaci prášok do pečiva
1
ks
citrón
800
g
marhule
postup
1.
Najrpv si urobíme karamel: Kryštálový cukor dáme postupne roztopiť. Keď začne vrieť, vylejeme 100 ml vody.
2.
Nebojte sa, najprv to strašne stuhne ako kameň, ale postupne sa zmes začne roztápať a vznikne akoby karamelový sirup. Takto pripravený karamel necháme vychladiť.
3.
Medzitým si vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom.
4.
Pridáme olej a kôru z jedného citróna. Šľaháme cca 5 minút.
6.
Potom múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakao.
7.
Takto prichystanú zmes na piškótu rovnomerne rozotrieme na papierom vystlaný plech.
8.
Poukladáme polovičky marhúľ a pečieme 45 minút pri 200 stupňoch.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.