Slivkový kompót s korením
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
20
ks
čerstvé slivky
1
ks
jablko
1
ks
celá škorica
5
ks
klinčeky
1
štipka
aníz mletý
1
PL
med
4
PL
voda
citrónová šťava
postup
Kombinácia sliviek a jablka s chuťou škorice a klinčekov. Vhodné na lievance, do palaciniek, prípadne k iným jedlám.
Slivky a jablko očistíme od šupiek a jadier a narežeme na menšie kúsky. V hrnci zmiešame s korením, medom, citrónovou šťavou, vodou a zmes privedieme k varu. Zakryté na miernom ohni dusíme 15 minút. Podľa potreby dolejeme vodu a pre sladšiu chuť môžeme pridať med. Na záver vyberieme škoricu a klinčeky. Hotovým kompótom naplníme pohár, prípadne hneď použijeme pri servírovaní jedál. V chladničke nám vydrží niekoľko dní aj týždňov. Dávka vychádza na jeden pohár.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.