Pridať recept

Broskyňové rezy

8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
4 KL
prášková želatína
4 PL
voda
150 ml
mlieko
2 KL
Zlatý klas
300 g
biely jogurt
100 g
práškový cukor
2 KL
vanilkový cukor
1 PL
rum
100 ml
broskyňová šťava
250 ml
smotana na šľahanie
300 g
broskyne

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, rozkrojíme ho na tri rovnaké časti a uložíme vedľa seba na plech. Cesto poprepichujeme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 220°C pečieme cca 10 minút.
 
2.
Želatínu zmiešame s vodou a nalejeme ju do menšieho hrnca. Medzitým dáme do druhého hrnca variť 2/3 mlieka. Zo zvyšným mliekom rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame cukor, jogurt a rum.
3.
Napučanú želatínu zalejeme broskyňovou šťavou, necháme ju rozpustiť a vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do pudingu zľahka vmiešame šľahačku a želatínu.
4.
Do menšieho plechu dáme prvý plát cesta, naň uložíme 1/3 krému, na ktorého uložíme nadrobno nakrájané broskyne. Opäť príde na rad plát cesta, krém, broskyne a vrch ukončíme plátom cesta potretým čistým krémom. Koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať