Čerešňový koláč so snehom
10
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
175
g
hladká múka
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
1
PL
práškový cukor
1
PL
kyslá smotana
1
PL
voda
Plnka:
400
g
čerešne
2
PL
zemiakový škrob
2
PL
práškový cukor
1
KL
mletá škorica
1
štipka
mletý muškátová oriešok
1
KL
mleté klinčeky
Sneh:
4
ks
vaječný bielok
200
g
krupicový cukor
2
PL
zemiakový škrob
1
PL
ocot
postup
1.
Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne a hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minút v chladničke. Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy tak, aby zakrývalo aj boky formy. Na cesto položíme papier na pečenie, naň nasypeme fazule a cesto vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C pečieme 15 minút, potom dáme dole papier zo záťažou a pečieme ešte 20 minút.
2.
Čerešne umyjeme, zbavíme kôstok a nasypeme do misky. Primiešame zemiakový škrob, práškový cukor, škoricu, muškátový oriešok a klinčeky. Potom ich rozložíme na vychladnutý korpus koláča.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, opatrne vmiešame po lyžiciach cukor, zemiakový škrob a nakoniec ocot. Sneh rozotrieme na vrch čerešní, koláč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160°C cca 20 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.