Pridať recept

Krémový rebarborový koláč

8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

150 g
hladká múka
50 g
mandľová múka
100 g
maslo
40 g
práškový cukor
1 ks
žĺtok
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ

Plnka:

3 stonky
rebarbora
40 g
krupicový cukor
150 ml
smotana na šľahanie
100 ml
kyslá smotana
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Múku preosejeme s cukrom a práškom do pečiva. Primiešame soľ a mandľovú múku (jemne mleté mandle). Pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtok a vypracujeme cesto. Vytvarujeme z neho guľu, zabalíme ju do fólie a vložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
 
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme do okrúhlej formy s priemerom cca 23 cm tak, aby cesto zakrývalo aj boky formy. Na cesto položíme papier na pečenie, zaťažíme ho fazuľami a pečieme pri teplote 160°C cca 15 minút. Potom dáme dole papier so záťažou a pečieme ešte 5 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
3.
Rebarboru olúpeme, nakrájame na menšie kúsky a premiešame ju s polovicou cukru. V mise zmiešame obe smotany, zvyšný cukor, vajíčka a žĺtky. Hustý krém nalejeme na korpus, naň uložíme rebarboru a koláč vložíme do rúry. Pečieme ho cca 25 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.