Pridať recept

Citrónový koláč s Ricottou

10
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

320 g
hladká múka
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
40 g
práškový cukor
1 štipka
soľ
160 g
maslo
1 ks
vajce

Plnka:

3 ks
citrón
500 g
syr Ricotta
100 g
práškový cukor
4 ks
vajce
80 g
zemiakový škrob
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Vyšší plech vyložíme papierom na pečenie. Múku zmiešame s kypriacim práškom, práškovým cukrom a soľou. Pridáme na kocky nakrájané maslo a vajíčko. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozložíme po celej ploche plechu. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pri teplote 170°C pečieme cca 15 minút.
 
2.
Citróny poriadne umyjeme, kôru nastrúhame a vyžmýkame šťavu. Ricottu premiešame s cukrom, vajíčkami a zemiakovým škrobom. Primiešame citrónovú kôru a 100 ml citrónovej šťavy. Hotový krém nalejeme na cesto, koláč vložíme do rúry a pri teplote 170°C pečieme 10 minút. Potom koláč posypeme práškovým cukrom, vložíme ho do rúry a pečieme ďalších 20 minút.
3.
Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu najlepšie do druhého dňa. Posypeme ho práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať