Pridať recept

Broskyňový koláč

8
porcií
200
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
hladká múka
100 g
studené maslo
1 PL
práškový cukor
trochu
ľadová voda  

Plnka:

4 ks
broskyňa
150 ml
kyslá pochúťková smotana
3 ks
vaječný žĺtok
200 g
krupicový cukor
30 g
hladká múka

postup

1.
Múku premiešame s cukrom, pridáme na kocky nakrájané studené maslo a 1-2 lyžice ľadovej vody. Rukami spracovávame cesto veľmi krátko, aby sa maslo príliš nerozpustilo. Z cesta vytvoríme guľu, zabalíme ju do potravinárskej fólie a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
 
2.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Vložíme ho do formy, dno poprepichujeme vidličkou, uložíme naň papier na pečenie a zaťažíme ho fazuľami. Pečieme v rúre pri teplote 180°C 15 minút. Po upečení vyberieme z formy záťaž a papier.
3.
Broskyne umyjeme, vykôstkujeme a nakrájame na plátky. Uložíme ich do kruhu na predpečené cesto. V miske zmiešame kyslú smotanu, žĺtky, cukor a múku. Týmto krémom zalejeme broskyne. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme ešte 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať