Kysnuté knedle s ovocím
4
porcie
300
minút
vysoká
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hrubá múka
10
g
práškový cukor
7
g
sušené droždie
1
ks
žĺtok
10
g
maslo
180
g
mlieko
1
štipka
soľ
Plnka:
300
g
červené ríbezle
2
PL
krupicový cukor
postup
1.
Všetky suroviny na cesto musia byť izbovej teploty, aby cesto lepšie kyslo. Maslo rozpustíme a necháme trochu vychladnúť. Všetky suroviny dáme do misy, soľ by nemala prísť do kontaktu s droždím a vypracujeme tuhšie cesto. Vložíme ho do misky, prikryjeme a necháme 90 minút kysnúť.
2.
Ríbezle umyjeme a necháme odkvapkať. Z vykysnutého cesta odkrajujeme lyžicou kusy cesta, z ktorých urobíme placku. Na ňu uložíme lyžicu čiernych ríbezlí, ktoré posypeme cukrom a okraje poriadne spojíme. Knedlíky ukladáme na dosku posypanú múkou, prikryjeme ich utierkou a necháme opäť 30 minút kysnúť.
3.
Do hlbšieho hrnca nalejeme vodu, dáme naň podložku na naparovanie a na ňu uložíme utierku. Vodu v hrnci privedieme k varu, na utierku uložíme knedlíky, prikryjeme ich pokrievkou a varíme 15 minút. Mali by mať medzi sebou voľnosť, lebo počas naparovania sa zväčšia.
4.
Podávame preliate maslom, ovocím alebo pudingom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.