Brusnicový cheesecake
10
porcií
175
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
150
g
maslové sušienky alebo BeBe
75
g
maslo
Plnka:
750
g
mäkký tvaroh
250
g
syr Mascarpone
3
PL
zemiakový škrob
170
g
práškový cukor
1
KL
vanilkový extrakt
5
ks
vajce
125
ml
smotana na šľahanie
230
g
brusnicový džem
trochu
brusnice na ozdobu
postup
1.
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Sušienky rozmixujeme alebo rozdrvíme, zmiešame s maslom a hotovú zmes natlačíme na dno tortovej formy. Tú sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Korpus vložíme do rúry vyhriatej na 175°C a pečieme 8 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
2.
Tvaroh pomelieme na mäsovom mlynčeku. Primiešame Mascarpone a hmotu premiešame. Pridáme cukor, škrob, vanilkový extrakt, po jednom vajíčka a na koniec smotanu.
3.
Na ľahko vychladnutý korpus natrieme brusnicový džem a zakryjeme ho tvarohovou plnkou. Formu na pečenie obalíme v alobale, uložíme ju do hlbšieho plechu, do ktorého nalejeme horúcu vodu do polovice. Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút. Potom teplotu znížime na 120°C a pečieme ešte 90 minút.
4.
Po upečení rúru vypneme a pootvoríme. Cheesecake tam necháme vychladnúť a potom ho vložíme aspoň na 8 hodín stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.