Pridať recept

Zemiaky s tvarohom a kyslou smotanou

4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1 ks
hrudkovitý tvaroh
1 ks
kyslá pochúťková smotana
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
slanina
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celá rasca
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

Na rozpálenej bravčovej masti orestujeme cibuľku s rascou, pridáme uvarené, podľa vášho vkusu a chuti nakrájané zemiaky a opekáme do zlatista. Keď sú zemiaky tak akurát, vypneme plyn, pridáme tvaroh, posolíme, okoreníme, zamiešame. Naložíme na tanier drevorubačskú porciu tvarohových zemiakov, na vrch šupneme poriadnu vrchovatú lyžicu kyslej smotany a posypeme opraženou slaninkou. Zdá sa vám to príliš jednoduché? No a? Veď o to ide nie? Toto je moje najobľúbenejšie jedlo z detstva, moja babička takto robila buď varené, opekané zemiaky, alebo zemiakovú kašu, niekedy ich posypala petržlenovou vňaťou, alebo jarnou cibuľkou a bolo! Fantastické chutné jedlo, ktoré má asi miliardu kalórií, stojí pár korún a pohladí vás na duši…. Dobrú chuť. A viete čo? Idem si ich ja aj rovno urobiť, mňam! :)
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.1.2013 20:37 | |
+1 -2
skusim to s bryndzou namiesto tvarohu... (y)
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...