Kysnutý koláč s pudingovou plnkou
6
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
500
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
40
g
čerstvé droždie
250
ml
vlažné mlieko
1
KL
cukor
120
g
maslo
1
ks
vajce
1
PL
práškový cukor
Plnka:
500
ml
mlieko
2
balíčky
kakaový puding
2
ks
žĺtok
30
g
maslo
2
PL
krupicový cukor
Ostatné:
1
ks
vajce na potretie
postup
1.
Vo vlažnom mlieku rozpustíme lyžicu cukru, droždie a kvások necháme pracovať. V miske potom zmiešame múku, soľ, kvások, maslo, vajíčko a práškový cukor. Vymiešame celistvé cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť.
2.
Medzitým si podľa návodu na obale pripravíme čokoládový puding. Necháme ho vychladnúť, potom vmiešame rozpustené maslo a žĺtky.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku. Rozvaľkáme ho na veľký plát, ktorý potrieme čokoládovou plnkou. Zvinieme ho, vložíme do formy na bábovku alebo srnčí chrbát a necháme tam ešte 15 minút kysnúť.
4.
Potom koláč potrieme vajíčkom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme do zlatista. Upečený koláč necháme vychladnúť a podľa chuti ho môžeme poliať čokoládovou alebo bielkovou polevou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.