Ríbezľový kompót
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
červené ríbezle
300
g
krupicový cukor
postup
1.
Zrelé ríbezle zbavíme stopiek, umyjeme a necháme odkvapkať.
2.
Cukor nasypeme do hrnca, pokvapkáme troškou vody a na miernom ohni varíme, dokým nám nebude stekať po lyžičke v kvapkách, nie v pramienku. Pridáme ríbezle a varíme, dokým nebudú klesať na dno.
3.
Vtedy kompót prelejeme do sklenených fliaš, poriadne ich uzavrieme a necháme vychladnúť. Prípadne môžeme sterilizovať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.