FOTORECEPT: Zemiakové lievance so slaninkou
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiak
2
ks
cibuľa
5
strúčikov
cesnaku
4
hrnčeky
špaldová hladká múka
4
KL
kypriaci prášok do pečiva
400
ml
mlieko
3
ks
vajce
50
g
slanina
mletá štipľavá červená paprika
soľ
postup
2.
Pridáme 5 strúčikov cesnaku a opäť mixujeme.
4.
A potom múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Na záver rozbijeme 3 vajcia a ešte raz rozmixujeme.
6.
Zmes premiestnime do misy a okoreníme mletou paprikou a soľou.
7.
Slaninku nakrájame na tenké plátky a poukladáme na panvicu. Keďže slaninka pustí masť, nemusíme používať olej. Naberáme cesto a robíme lievance, ktoré opečieme z oboch strán (aj slaninku do chrumkava).
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.