Bábovka ako mramor
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
polohrubá múka
20
g
droždie
80
g
cukor
80
g
margarín
2
ks
vaječný žĺtok
10
g
kakao
podľa chuti
citrónová kôra, soľ, mlieko, vanilkový cukor
postup
1.
Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, žĺtky, rozpustený tuk, soľ, vlažné mlieko, postrúhanú kôru a vypracujeme redšie cesto. Tretinu z neho odoberieme a zamiešame kakao.
2.
Vykysnuté cesto bez kakaa vyvaľkáme na pomúčenom lopári a naň uložíme vyvaľkané kakaové cesto. Spolu stočíme ako závin a vložíme do vymastenej bábovkovej formy. Necháme nakysnúť, upečieme a posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.