FOTORECEPT: Rajčinová polievka s bazalkovou smotanou
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
rajčiny
1
ks
cibuľa
1
ks
sladká červená paprika
30
g
maslo
2
KL
med
1/2
ks
citrón
3
PL
pasírované paradajky
1
liter
zeleninový vývar
100
ml
smotana na šľahanie
2
KL
solamyl
Šľahačka
100
ml
smotana na šľahanie
1
KL
sušená bazalka
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Rajčiny narežeme do kríža na koncoch a dáme variť na 3 minúty do vriacej vody. Potom ich vyberieme a dáme do studenej vody. Necháme asi minútku odležať a stiahneme šupku. Zvyšok rajčín nakrájame na drobné kúsky.
2.
Na oleji speníme cibuľku, pridáme sparené rajčiny a pasírované paradajky.
3.
Všetko zalejeme vývarom a necháme zovrieť.
4.
Pridáme ½ ks citrónovej dužiny (zbavenej bielej šupky).
5.
Všetko poriadne rozmixujeme a pridáme 100 ml smotany zmiešanú so solamylom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.