FOTORECEPT: Čerešňovo-banánová čokoládová torta
13
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
9
ks
vajce
12
PL
špaldová hladká múka
9
PL
cukor
1,5
balíčky
kypriaci prášok do pečiva
likér Amareto
Plnka
1200
g
čerešne
5
dl
voda
4
balíčky
škoricový cukor
100
mg
kukuričný škrob
250
g
čokoláda na varenie
3
ks
banán
postup
1.
Najprv si urobíme 3 korpusy. Každý urobíme vyšľahaním 3ks vajec s 3 PL cukru a primiešaním 4 PL a ½ balíčka prášku do pečiva.
2.
Korpusy pečieme pri teplote 200 stupňoch 15-20 minút.
3.
Medzitým si urobíme plnku: Čerešne dáme do hrnca, prilejeme 2 dl vody a vysypeme 4 balíčky škoricového cukru.
4.
Necháme rozovrieť a na záver všetko rozmixujeme tyčovým mixérom.
5.
V osobitnej miske rozmiešame solamyl s vodou a vlejeme do čerešňovej masy. Miešame, kým plnka začne hustnúť. Necháme vychladiť.
6.
Vo vedľajšom hrnci si nad parou roztopíme 200 g čokolády a potom ju vylejeme do plnky. Premiešame a dáme do chladničky na 2 hodinky.
7.
Prvý korpus uložíme na podložku, na ktorej budeme servírovať tortu. Polejeme asi 6 PL Amaretta, navrstvíme 1/3 plnky, nakrájané banány a prikryjeme druhým korpusom, ktorý jemne pritlačíme.
8.
Opäť korpus polejeme Amarettom, dáme plnku a banány a prikryjeme korpusom, ktorý opäť polejeme Amarettom. Pritlačíme a potrieme plnkou vrch a okraje torty.
9.
Na záver nasekáme 50 g čokolády a hoblinky roztrúsime po vrchu torty.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.