Kuracie prsia v cukine s brokolicou
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie prsia
2
ks
cukina
2
ks
paradajka
200
g
brokolica
100
ml
biele víno
100
ml
zeleninový vývar
2
PL
syr Mascarpone
4
stonky
čerstvý tymián
podľa chuti
bobkový list
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
Pri experimentovaní s cukinou mi napadol ešte tento recept, ktorý je rýchly, ľahko stráviteľný, finančne nenáročný a tak isto aj obľúbený (u detičiek i u starších s mnohými diagnózami).
1.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme kapsy. Brokolicu umyjeme a v slanej vode varíme 2 minúty. Potom vyberieme a rýchlo vložíme do studenej vody. Blanšírovanú brokolicu scedíme a necháme odkvapkať.
2.
Vnútro kuracej kapsy potrieme syrom Mascarpone a naplníme malými ružičkami brokolice.
3.
Cukiny umyjeme, očistíme a pozdĺžne nakrájame na 3 cm hrubé plátky. Rovnako ako brokolicu blanšírujeme aj cukinové plátky v slanej vode. Scedíme a osušíme. Cukinové plátky by mali ostať ohybné, ale nie mäkké.
4.
Plnené kuracie prsia osolíme, okoreníme a zabalíme do plátkov cukín. Do hrnca nalejeme víno, zeleninový vývar, pridáme bobkový list, 2 stonky tymianu a privedieme do varu. Potom do omáčky poukladáme kuracie prsia spojom nadol. Hrniec prikryjeme a na malom plameni dusíme 15 až 20 minút.
5.
Paradajky umyjeme, rozštvrtíme, odstránime jadierka a nakrájame na drobné kúsky. Kuracie prsia vyberieme z omáčky, šikmo narežeme na plátky, poukladáme na tanier, obložíme paradajkami a prelejeme pripravenou omáčkou. Podľa potreby ochutíme soľou či korením a dozdobíme zvyšným tymianom. DOBRÚ CHUŤ!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.