Pridať recept

PENNE a la ZUKI

4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
cukina
2 PL
olej
2 strúčiky
cesnaku
trochu
petržlenová vňať
400 g
čerstvé paradajky alebo ošúpané paradajky z konzervy
400 g
cestoviny penne
50 g
strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr na posypanie
1 ČL
sušený tymián
štipiek
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

Recept mám od gréckeho kamoša Andreassa, ktorý bol istý čas v Taliansku a prečo a la ZUKI? Nuž po taliansky sa povie cukina: di zucchine Ideálna bleskovka, ak neviete čo so zvyšnými malými cuketkami alebo zbožňujete jesť cestoviny, nech sa páči gastro tip pre vás. VEĽA ŠŤASTIA!
1.
Cuketky pokrájame na kolieska a opražíme chvíľu na rozhriatom oleji, v ktorom sa vopred krátko spenili nadrobno nakrájaný cesnak a trošku nakrájanej petržlenovej vňate.
 
2.
K cukinám pridáme pokrájané a ošúpané paradajky, osolíme, okoreníme podľa chuti a zmes dusíme do zhustnutia. (zopár minút)
3.
Medzitým (alebo na začiatok) uvaríme cestoviny penne, premiešame ich s omáčkou a na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.7.2015 10:11 | |
+1 -0
tieto cestovinky som robila vcera frajerovi sme si pochutili velmo dakujeme a nezvisilo uz nic absolutne! 8:| ;) :P :) :) :) :) a mam aj novinku prisiel mi balicek tiez vcera xixixi som rada vemi dakujem este raz za typ na tu stranku vebowu na objednavani! si supr! 8:| 8:| 8:|
Anonymný nick
28.7.2015 23:40 | |
+2 -0
Vaaaaau gratulujem!!! 8:| To ma teší nesmierne :O a úprimne naozaj.. K tomu balíčku: vidíš, vravela som, aby si počkala, bola trpezlivá a vidíš, stalo sa a už sa vytešuješ z obsahu zásielky z ďalekej Číny či odkiaľ :3 Takže si spokojná? Prišlo Ti to teda priamo domov však áno? Teraz by Ti malo prísť na mail aby si napísala niečo ako recenziu na celkový priebeh komunikácie, doručenia, atď. -myslím, že to len ohodnotíš hviezdičkami alebo tak nejak ;) Veľmi rada Ti poradím aj nejaké iné, ďalšie stránky na objednávanie, podľa toho, čo potrebuješ (a aj také zahraničné, čo Ti do týždňa maximálne príde obj.tovar). Fakt, s radosťou.. len mi daj echo a napíšem. Maj sa krásne. Ďakujem za komplimenty *503* mám pocit, že si nič takého nezaslúžim. Si zlatunká dievčinka! :! (y)
Anonymný nick
23.7.2015 19:38 | |
+2 -2
Mnami mnam (y) 8:| u nas cestoviny robime aj 3x do tzdna * :) este zohnat take male cukiny a pustim sa to toho tvojho super recptu Amera lajla ;) Ked nebudem mat tie cukiny tak by som mohla aj uhorky pouzuit -na obr vyzera to ako uhorka skor ci? a paradajky cerstve su podla teba lepsi alebo tie z konzervy co povis? 8:|
Anonymný nick
23.7.2015 19:45 | |
+3 -1
Ďakujem *503* Ti, nuž možno sa Ti z obrázku javia ako uhorky, ale sú to cukinky, nevidím ale problém v tom, prečo by si nemohla použiť aj uhorky, vidíš s uhorkami dusenými som to neskúšala, ale môže to byť tiež fajn. Čo sa paradajok týka, čerstvé sú čerstvé ;) -konzervované sú aj drahšie o málinko, ale je tam olej, ktorý používam na miesto obyčajného slnečnicového oleja, keď pražím cukinku nakrájanú, ale skús vyskúšať čo Ti väčšmi vyhovuje. V Taliansku používajú aj jedno aj druhé, čerstvé suroviny predovšetkým, ale aj sušené z konzervy dodajú pre arómu a na zvýraznenie chuti. Takže tak. Ale už keď dáš miesto cukín uhorky, tak to nebude PENNE a la ZUKI (cukina) ale Penne a la CETRI (cetrioli t.j. uhorky po tal.) ;) :P
Anonymný nick
23.7.2015 19:49 | |
+2 -1
(y) :P :D ok dik vyskusam no ale nebude toho mrte ked ide cele baleni penne cestovyn 400g nam by stacilo aj menej ked pises ze pre 4osobi ? ako poznam toho mojho ked sa podari papanicko rad si aj dolozi na tanier xixixix :) 8:| a inak z toho aliexpresu co som robila objednavku mi neprislo je to v poriadku co myslis?
Anonymný nick
23.7.2015 20:03 | |
+0 -0
:3 Myslím, že toho nebude až tak veľa resp. "mrte" 8:| a neboj určite si pridáš aj Ty aj on. ;) Ak preferujete pikantnejšie pokojne aj chilly pridaj alebo kurkumu napr. bude to také dožlta viac a zvýrazní to celú chuť! (y) Fakt, viem o čom hovorím. A čo sa týka tej objednávočky z ďalekého východu, tak nemaj strach, len trpezlivo čakaj s vytrvalosťou, príde balíček do konca júla uvidíš. Keď si to minulý týždeň poslala a uhradila, príde to do dvoch nanajvýš troch týždňov, som si tým istá. 8:| Pekný večer ešte. Drž sa a nech sa Penne a la Zuki (alebo s uhorkami v Tvojej obmene) vydaria! (y)
Anonymný nick
23.7.2015 20:09 | |
+1 -0
Nie nebude toho až tak mrte, to jedno balenie 400g je v pohode, ak si priložíte na tanier aj on aj Ty, bude to akurát. (y) ;) :P Ak preferujete pikantnejšie, pridaj tam kurkumu či kari korenie napr. bude to viac dožlta sfarbené a chuť sa zmení o tom nepochybujem. 8:| Či už dáš cukiny alebo uhorku, nech sa Ti to vydarí ;) držím prsty! 8:| A k tej objednávke z ďalekého východu, ešte počkaj treba vytrvalo s trpezlivosťou čakať a príde balíček neboj nič. Keď minulý týždeň si poslala aj uhradila, tak to potrvá kým spracujú objednávku ale podľa všetkého to príde do konca júla nanajvýš prvý augustový týždeň, som si o tom istá. ;) Som zvedavá, či budeš spokojná :O Pekný večer ešte ...
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...