Kysnuté guľky s jahodami
3
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
polohrubá múka
150
g
hrubá múka
15
g
čerstvé droždie
125
ml
vlažné mlieko
1
ks
vajce
20
g
rozpustené maslo
12
ks
jahody
trochu
rozpustené maslo
podľa chuti
kakao, mleté orechy
1
PL
kryštálový cukor
postup
1.
V menšej miske zmiešame polovicu vlažného mlieka, rozmrvené droždie a lyžicu cukru. Kvások necháme pracovať
2.
V miske si medzitým zmiešame múky, do stredu urobíme jamku a vlejeme kvások. Pridáme vajíčko, mlieko, rozpustené maslo a vypracujeme vláčne cesto. Uložíme ho do múkou vysypanej misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca hodinu.
3.
Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, vyvaľkáme z neho obdĺžnik, ktorý nakrájame na 12 štvorcov. Do každého zabalíme jednu veľkú alebo dve menšie jahody a vytvarujeme guľky. Hádžeme ich do vriacej vody a varíme, dokým nevyplávajú na povrch.
4.
Guľky podávame s rozpusteným maslom, posypané kakaom alebo mletými orieškami.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.